Anasayfa / Örgü & El İşi Modelleri / Gül Desenli Örgü Yapılışı

Gül Desenli Örgü Yapılışı

Bayanların ilgisini çeken motiflerden bir tanesi de gül motifleridir. Bu yüzden tekstil sektörü içerisinde gül motifli tasarımlar oldukça yaygındır. Örgülerde gül desenini çok kolay şekilde yaparak hazırladığınız örgünün daha güzel görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Gül desenli örgü yapımı oldukça kolay olduğu için her bayan evinde rahatlıkla bu örgüyü deneyebilir.

Gül desenli örgü yapımı

Hırka, yelek, kazak gibi kıyafetlerin üzerine yapılacak gül desenleri örgünün havasını değiştirmeye yardımcı olacaktır. Gül deseni hemen her dönem moda olması dolayısıyla yapacağınız gül motifli tüm ürünler şıklığınızı arttıracaktır.
Gül motifi yapımı için tığ kullanılmaktadır. Gülün büyüklüğüne bağlı olarak 15 ile 20 cm arasında zincir çekilerek motifin yapımına başlanmaktadır.

İlk sıra boyunca her bir zincire batarak bir sıra geçilir. Sıra sonunda motifin arkasına geçerek dört zincir çekilir ve üçüncü zincire batılır. Sıra sonuna kadar dört zincir çekilerek üçüncü zincire batılarak devam edilir.

Gül desenli örgü yapımı

Sıra sonunda arka tarafa geçilerek oluşan kafeslere bir tane dolamadan batılır. Sonrasında her bir kafesin içerisine 5 tane ikili tırabzan örülerek yine dolamadan batılır. Yani kafeslere konulan ikili tırabzanları yapmaya başlamadan önce ve bitimlerinde dolamadan bir sefer batılır.

Sıra sonuna gelindiğinde motif sonlandırılır. Gül şekli verilerek dikilen motif istenen ürünlerin üzerine monte edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir